Käyttöohje ja pesuohje kompressiosukille

JOBST kompressiosukat - Käyttöohje kompressiosukille

Vinkkejä lääkinnällisten JOBST-kompressiosukkien pukemiseen

Jotta jalkasi näyttävät ja tuntuvat hyvältä, käytä lääkinnällisiä JOBST-kompressiosukkia säännöllisesti ja johdonmukaisesti. Sukat kannattaa pukea päälle heti aamulla, kun olet noussut ylös. Aluksi sukkien pukeminen voi tuntua vaikealta, mutta jo muutaman päivän kuluttua se sujuu helpommin. Virheellisesti mitoitettujen huonosti istuvien kompressiotuotteiden käyttäminen saattaa aiheuttaa ongelmia. Avohaavat on suojattava asianmukaisella taitoksella ennen kompressiosukkien pukemista. Kun laitat kompressiosukkia jalkoihin, älä vedä sukkien reunoista, vaan noudata näitä suosituksia:

JOBST kompressiosukat - Pukemisohje
  • Laita nurin päin käännetty sukka molemmin käsin jalkaasi kantapäähän saakka.
  • Vedä kompressiosukkaa vähitellen ensin jalkapöydän ja kantapään yli.
  • Vedä kompressiosukkaa sitten asteittain ylöspäin kääntämällä sitä vähitellen oikein päin.
  • Tasoita sukka hieromalla sitä molemmin käsin, kunnes sukka istuu hyvin ja rypyttömästi. Tätä vaihetta varten käsiin kannattaa laittaa kumikäsineet.

Koska kompressiosukkia on tärkeää käyttää päivittäin, lääkinnällisten JOBST-kompressiosukkien suunnittelussa on otettu huomioon jokapäiväinen käyttömukavuus.

Vain sinä tiedät, että käytät lääkinnällisiä kompressiosukkia. Voit käyttää JOBST-tuotteita kaikkien vaatteidesi kanssa missä tahansa tilanteessa. Siksi JOBST on ensisijainen valinta.

JOBST kompressiosukat - Pesuohje kompressiosukille

Sukat pestään 40:n asteen lämpötilassa. Älä käytä huuhteluainetta. Sukat voi myös pestä käsin miedolla pyykinpesuaineella tai shampoolla, mutta älä väännä niitä kuivaksi, sillä se voi vahingoittaa sukan kuituja. Älä kuivaa sukkia suorassa auringonvalossa. Sukkia ei saa valkaista, niitä ei saa kuivapestä eikä niitä saa silittää. Rumpukuivauksessa käytä alhaista lämpötilaa.

Silikoninauhan hoito

Pese silikoninauha käsin tarvittaessa voidejäämien, karvojen ja muun ylimääräisen aineksen poistamiseksi.

Pidä huolta lääkinnällisistä hoitosukistasi

  • Sukat puetaan heti aamulla ja riisutaan illalla.
  • Käytä mielellään näppylällisiä kumihanskoja ja/tai kumisia talouskäsineitä sekä sukkien pukemiseen ja riisumiseen. Käsineiden käyttö helpottaa otteen saamista sukista ja vähentää liiallista venymistä. Ohjeen mukainen pukeminen ja riisuminen pidentävät sukan käyttöikää. Huolehdi hyvin jaloistasi. Kuiva ja kova iho voi vahingoittaa sukkia. Käytä mielellään rasvaista voidetta (ei öljypohjaista) iltaisin. Myös korut ja kynnet voivat vahingoittaa sukkia.
  • Jos sukat menevät rikki, älä yritä korjata niitä itse. Se voi vaikuttaa niiden kompressioon ja istuvuuteen.
  • Kompressioteho säilyy päivittäisessä käytössä 6 kuukautta. Sen jälkeen sukat täytyy vaihtaa oikean kompressiotason varmistamiseksi.
  • Säästä mielellään sukkien pakkaus tai kirjoita muistiin niiden nimi, kompressioluokka ja koko. Tämä helpottaa sukkien ostamista seuraavalla kerralla.
Loading...